Coaste de miel la tavă

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 6 cartofi
  • 4-5 căţei usturoi
  • 100 ml vin roşu demisec
  • condimente speciale pentru carne de miel
  • piper negru şi roşu
  • sare
  • 50 ml ulei de floarea-soarelui
  • rozmarin
  • 16 bucati coaste de miel
  • 4 morcovi

Mod De Preparare

1. Pentru început, se curăţă coastele de pieliţe, se spală bine, se lasă să se scurgă, se condimentează cu sare, piper şi condimente speciale pentru carne de miel şi se lasă câteva minute la macerat.
2. După aceea, se iau şi se pun la prăjit în uleiul încins. Se lasă să se rumenească la foc mic, cât să-şi schimbe culoarea şi apoi se aşază în tavă, se stropesc cu vin şi cu puţină apă şi se bagă în cuptor, la 120° C.
3. În acest timp, se curăţă cartofii şi morcovii, se taie rondele şi se pun în tavă împreună cu costiţele de miel. Se lasă în cuptor şi se stropesc cu sosul de vin ca să nu se usuce.
4. Spre sfârşit, cu 15 minute înainte de a opri cuptorul, se presară crenguţe de rozmarin şi usturoi pisat sau măcinat. Costiţele se servesc ornate cu rozmarin verde şi cu salată de crudităţi sau salată verde.

Evaluează
Trucuri culinare

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!