Cocteil de lămâie

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 lămâi
  • 2 portocale
  • 300 g căpşuni sau zmeură
  • 150 ml lichior de portocale
  • 700 ml vin alb sec
  • câteva frunze de mentă

Mod De Preparare

1. Lămâile şi portocalele se spală foarte bine cu apă călduţă. Căpşunile sau zmeura se spală cu apă rece şi se curăţă de codiţe. Vinul se păstrează la rece.

2. Se storc portocalele şi 2 lămâi, apoi se amestecă cu lichiorul de portocale şi 200 g căpşuni sau zmeura mixate, o lămâie tăiată felii şi câteva frunze de mentă. Se lasă la rece cel puţin o oră.

3. Când se serveşte se adaugă vin, mai mult sau mai puţin, şi se ornează cu felii de lămâie şi fructe proaspete.

Evaluează
Trucuri culinare

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă