Cocteil de vară

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 ml apă minerală
  • 1 ananas fruct proaspăt (1 compot)
  • 250 g căpşuni sau fructe de pădure
  • 4 mandarine sau 2 portocale
  • 200 g boabe de struguri
  • 1 lămâie
  • 1-2 linguri miere
  • cuburi de gheaţă

Mod De Preparare

1. Ananasul se taie rondele, apoi se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Se pune într-un bol mare, transparent şi se amestecă cu toate celelalte fructe spălate, curăţate şi tăiate felii sau cubuleţe. Se stropesc cu zeama de la o lămâie, se amestecă uşor şi se lasă deoparte.

2. Mierea se diluează în puţină apă minerală şi se toarnă peste fructe. Se adaugă apoi şi restul de apă minerală, se acoperă şi se lasă la rece jumătate de oră.

3. Când se serveşte, se adaugă cuburi de gheaţă. Cine doreşte mai poate adăuga câteva linguriţe de gin.

Evaluează
Trucuri culinare

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.