Cocteil din fructe confiate

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 200 g stafide
  • 1 lămâie
  • 100 g migdale măcinate
  • 200 g smochine
  • 200 g prune uscate
  • 200 g caise confiate
  • 200 g portocale confiate
Pentru sirop
  • 2 pliculete zahăr vanilat
  • 150 ml apă
  • 50 ml rom
  • 100 g zahăr caramelizat
  • coaja şi zeama de la o lămâie
  • coaja şi zeama de la o portocală

Mod De Preparare

1. Se curăţă de codiţe toate fructele, apoi se trec printr-un jet de apă fiartă şi se pun să se scurgă în sită.

2. Într-un vas de 2 litri se pregăteşte siropul din zahăr, vanilie, coaja de lămâie şi apă şi se pune să fiarbă. Se 2lasă să fiarbă până se leagă şi apoi se lasă la rece.

3. După ce s-a răcit, se amestecă cu romul sau coniacul, cu zeama de lămâie şi de portocală şi se toarnă peste fructele confiate. Se adaugă migdalele măcinate şi se acoperă cu o folie. Se lasă la macerat, cel puţin o oră.

4. Se servesc la desert, cu biscuiţi şi frişcă.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi