Cocteil hawaian

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 ananaşi
  • 2 portocale mari
  • 2 mere Golden auriu
  • 1 grepfrut alb
  • zeama de la jumătate de lămâie
  • 50 g fulgi de nucă de cocos
  • 20 ml martini alb
  • frunze de mentă pentru ornat

Mod De Preparare

1. Ananasul se spală şi se taie pe jumătate. Se scoate miezul din interiorul fiecărei bucăţi, astfel încât din coaja de ananas să se formeze patru boluri, care se vor folosi pentru servirea salatei.

2. Merele se spală, se curăţă de coajă, apoi se taie felii. Portocalele şi grepfrutul se curăţă de coajă şi se desprind feliuţe sau se taie bucăţi.

3. Toate fructele se amestecă mai întâi într-un bol, după care se stro­pesc cu zeama de lămâie pentru a nu se oxida. La final, se pune şi martini alb, pentru aromă.

4. Se lasă bolul cu fructe 10 minu­te la frigider, după care se umplu cele patru jumătăţi de coajă de ananas cu salata de fructe.

5. Se ornează cu fulgi de nucă de cocos şi frunze de mentă. Se serveşte imediat sau după ce a mai stat 10-15 minute la frigider.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte