Coculeţe cu nucă şi caramel

Coculeţe cu nucă şi caramel

Ingrediente

Pentru aluat
  • 1/4 ceasca apa calda
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1/3 ceasca fulgi de ovaz
  • 1/3 ceasca zahar
  • 3 linguri unt
  • 2 linguri coaja rasa de lamaie
  • 1 praf sare
  • 1 1/4 ceasca lapte gras
  • 2 oua mari
  • esenta de vanilie
  • 4 1/2 cesti faina
Pentr umplutura
  • 3/4 cesti nuci
  • 1/2 ceasca zahar brun
  • 1/2 ceasca stafide
  • 2 lingurite scortisoara
Pentru sirop
  • 1 ceasca sirop de artar
  • 9 linguri unt moale
  • 1 ceasca zahar brun
  • 1/2 ceasca nuci pisate

Mod De Preparare

Învaţă să prepari nişte prăjituri delicioase, cu aluat dospit, nucă şi caramel lipicios. Sigur nu ştiai cum se fac coculeţele până acum.

Mod de preparare:

Amestecă apa călduţă cu drojdia şi lasă deoparte 8 minute. Amestecă separat ovăzul, 1/3 ceaşcă de zahăr, untul, coaja de lămâie şi sarea într-un castron. Toarnă laptele fierbinte peste amestec şi dă la frigider 10 minute.

Adaugă ouăle, gălbenuşurile, vanilia şi drojdia dizolvată, apoi 3 ceşti de făină şi amestecă bine de tot, apoi frământă aluatul, acoperă şi lasă la crescut.

Frământă iar, adăugând făină, ca să nu se lipească aluatul de mâini. Pune aluatul făcut bilă într-un castron, acoperă cu puţin ulei, o pungă sau folie alimentară, apoi un prosop. Lasă aluatul să crească minim o oră şi jumătate, la cald.

Pentru sirop, amestecă siropul de arţar cu untul într-o tigaie adâncă. Pune pe foc, până se topeşte untul, dă deoparte şi adaugă zahărul brun.

Pentru umplutură, amestecă toate ingredientele într-un blender şi dp deoparte.

Întinde aluatul într-un pătrat, unge cu unt, toarnă umplutura de nuci, apoi rulează într-un sul umplut.

Taie 12 bucăţi de aluat umplut cu nucă şi pune-le în tava unsă. Lasă să mai crească aluatul, apoi coace-le la 180 de grade timp de 25 de minute. Toarnă siropul şi mai presară nuci dacă este nevoie. Se servesc răcite sau fierbinţi, după gust.

Evaluează