1. Se dizolvă drojdia de bere şi o linguriţă de zahăr în 2-3 linguri de lapte călduţ. Se presară puţină făină şi se lasă deoparte, într-un loc cald, la dospit.
Zahărul se dizolvă în restul de lapte călduţ aromat cu vanilie şi coaja de lămâie, iar gălbenuşurile şi un ou se bat cu sare. Untul se înmoaie, iar făina se cerne. Stafidele se spală cu apă călduţă, se curăţă şi se lasă la macerat în rom.
2. Maiaua crescută, laptele călduţ şi ouăle se toarnă într-o adâncitură făcută în făină şi se amestecă. Se adaugă jumătate din unt şi se frământă energic, până se obţine un aluat omogen, care se desprinde uşor de pe vas.
Se acoperă cu un şervet de bucătărie şi se lasă la dospit, într-un loc cald, ferit de curent, aproximativ jumătate de oră.
3. Aluatul crescut se frământă din nou cu restul de unt şi nuca tocată mărunt şi se lasă din nou la dospit, 15 minute.
Se întinde aluatul în 3 foi, lungi şi subţiri, pe care se presară şi stafidele macerate în rom. Se rulează, apoi se împletesc şi se formează un colac. Se pune colacul într-o tavă cu hârtie de copt şi se lasă din nou la dospit, 15-20 de minute.
4. Se unge cu ou, se pesară cu mac şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 25-30 de minute. Când s-a răcit, se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se pudrează cu zahăr.