Colţunaşi cu morcovi şi gem de caise

Colţunaşi cu morcovi şi gem de caise

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 400 g făină
  • 250 g morcovi
  • 1 pachet praf de copt
  • 250 g unt sau margarină
  • 200 g gem de caise
  • 1 ou
  • 2 linguri zahăr

Mod De Preparare

1. Morcovii se curăţă, se spală şi se dau pe răzătoarea mică. Făina se amestecă cu praful de copt, apoi cu untul tăiat cubuleţe şi morcovul ras. Se frământă până se obţine un aluat omogen, se acoperă cu folie transparentă şi se lasă la rece 15-20 minute.

2. Se întinde aluatul într-o foaie groasă de 4-5 mm, din care se taie rondele cu diametrul de 7-8 cm. Se pune câte o linguriţă de gem pe fiecare bucată de aluat, apoi se pliază şi se presează pe margini să nu se desfacă. Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se ung cu ou, apoi se coc în cuptorul încins, aproximativ 20 minute.

3. Se pudrează cu zahăr, se lasă să se răcească şi se pot servi.

Evaluează
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 vot