Compot asortat

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg pere
  • 1 kg mere
  • 2 portocale
  • 1 compot de ananas
  • 1 lămâie
  • 300-400 g zahăr
  • 1 cana vin

Mod De Preparare

1. Se pun la fiert 1,5-2 l de apă cu 300 g zahăr şi o lămâie tăiată felii. Toate fructele se spală, se curăţă şi se taie cubuleţe. Pentru a nu se oxida, se pun imediat într-un castron cu apă.

2. Când siropul începe să fiarbă, se adaugă fructele tăiate şi se lasă la foc mic, având grijă să nu fiarbă decât câteva clocote, deoarece fructele se sfărâmă uşor.

3. Se adaugă compotul de ananas şi se potriveşte la gust cu zahăr. Cine doreşte mai poate adăuga la fiert şi un pahar cu vin.

4. Se serveşte numai după ce s-a răcit.

Evaluează
Trucuri culinare

Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)