Compot de caise

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg caise
  • 200-220 g zahăr
  • 1 litru apă
  • 2-3 linguri zeamă de lămâie
  • 100 g vişine, merişoare sau alte fructe acrişoare

Mod De Preparare

1. Într-o oală de 3-4 l, se pun pe foc apa şi zahărul. Se amestecă să se dizolve zahărul şi se lasă să fiarbă până ce se leagă puţin, ca un sirop.

2. Între timp, caisele se spală, se curăţă de sâmburi şi se taie în jumătăţi. Se pun în siropul făcut şi se lasă să fiarbă la foc mic, până ce se înmoaie puţin. Se potriveşte la gust cu zeama de lămâie, se acoperă şi se lasă să se răcească, apoi se păstrează la frigider 1-2 ore.

3. Se pune în cupe transparente şi se ornează cu câteva fructe proaspete, puţin acrişoare.

Nu irosi sansa de a pregati o dulceata de caise daca ai destule fructe la indemana!

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare