Mod De Preparare
Compotul de pere fără zahăr adaugat este delicios, prietenos cu silueta și perfect pentru cei mici.
Perele sunt bogate în vitaminele B1, B3, B5, B6, C, A, E, K și mineralele calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, fosfor și zinc.
Folosiți pere coapte, ferme, fără pete, fără lovituri.
Cum se prepară compotul de pere fără zahăr adăugat
- Perele se spală, se curăță de coajă, se taie jumătăți, se scoate căsuța cu semințe și apoi se taie cuburi sau fâșii.
- Într-o cratiță se pun perele, apa și scorțișoara. Pentru cine dorește un plus de savoare, se poate adăuga și un pic de vin roșu.
- Se adaugă și stevia. Stevia este un îndulcitor natural care poate da un gust diferit, așa că nu se va adăuga mai mult de o linguriță.
- Cratița se pune la foc mediu. Se adaugă și menta. Se gătește până ce perele devin moi.
- Compotul de pere fără zahăr se transferă în borcane sterilizate sau se poate consuma imediat.