Compot de pere

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 5 kg pere
  • 3 litri apă
  • 1 kg zahăr
  • 1 baton vanilie

Mod De Preparare

1. Într-un vas, se pun la fiert apa, zahărul şi vanilia. Se lasă până se formează un sirop.
2. Perele se curăţă de coajă, se taie felii şi se curăţă de sâmburi. Apoi se pun la fiert în sirop, la foc mic, până se înmoaie.
3. Compotul se toarnă fierbinte în borcanele sterilizate în prealabil. Se închid ermetic, apoi se învelesc cu o pătură şi se lasă la răcit, până a doua zi. Se scot şi se pun la păstrat la loc răcoros.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.