Compot de piersici

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 5 kg piersici
  • 1 kg zahăr
  • 1 baton vanilie
  • 3 litri apă

Mod De Preparare

1. Într-un vas, se pun la fiert apa, zahărul şi vanilia. Se lasă până se formează un sirop.
2. Piersicile se curăţă de coajă, se taie jumătăţi şi se curăţă de sâmburi, apoi se pun la fiert în sirop, la foc mic, până se înmoaie.
3. Compotul se toarnă fierbinte în borcanele sterilizate în prealabil. Se închid ermetic, apoi se învelesc cu o pătură şi se lasă la răcit, până a doua zi. Se scot şi se pun la păstrat la loc răcoros.

Evaluează
Trucuri culinare

Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi