Compot de prune

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1.5 kg prune cântărite după ce au fost curăţate
  • 300-350 g zahăr
  • 1 litru apă
  • câteva bucăţi de scorţişoară
  • cuişoare

Mod De Preparare

1. Se aleg fructe proaspete, nu prea coapte, se spală, se taie pe jumătate, se scot codiţele şi sâmburii şi se lasă la scurs (opţional, prunele se pot curăţa de coajă). Între timp, se prepară pe foc un sirop din apă, zahăr, cuişoare şi scorţişoară şi se pune pe foc. Când siropul începe să se lege puţin, se adaugă prunele şi se lasă la fiert până când acestea se înmoaie. Se amestecă uşor cu o lingură din lemn şi se spumează de câte ori este cazul.

2. Prunele fierte se scot cu o strecurătoare şi se pun în borcane, apoi se completează cu sirop şi se acoperă etanş cu capace. Se sterilizează 10 minute, apoi se lasă să se răcească acoperite cu un şervet mai gros, până a doua zi.

Evaluează
Trucuri culinare

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă