Compot de zmeură

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 3 kg zmeură
  • 500 g zahăr
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 2 litri apă
  • 1-2 frunze de mentă

Mod De Preparare

1. Se spală bine fructele de zmeură.
2. Într-o cratiţă, se pune la foc zahărul, funzele de mentă, zeama de lămâie şi apa. Se lasă până se formează un sirop. Se adaugă apoi fructele de zmeură şi se lasă să clocotească 10 minute.
3. Se ia cratiţa de pe foc şi se pune compotul fierbinte în borcanele sterilizate în prealabil. Se închid ermetic, apoi se învelesc într-o pătură şi se lasă la răcit până a doua zi, când se scot şi se depozitează la loc răcoros.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.