Copane de curcan în vin

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 copane de curcan
  • 50 ml ulei
  • 1 căpățână usturoi
  • 3-4 frunzulițe rozmarin
  • sare
  • piper
  • 200 g piure de roșii
  • 200 ml vin roșu dulce

Mod De Preparare

1. Se curăţă copanele şi se spală. Se pun în tavă, se stropesc cu ulei şi apă călduţă, se presară sare, piper şi rozmarin şi se bagă în cuptor.
2. Între timp, se curăţă usturoiul, se pisează şi se amestecă cu piureul de roşii, care se toarnă peste copanele deja frăgezite. Se mai adaugă sare şi piper, după gust, şi se lasă la cuptor să scadă. Spre sfârşit, se stropesc cu vin şi se mai lasă 5-10 minute, apoi se scot din cuptor.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.