Copane de pui în sos de caise

Copane de pui în sos de caise

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 copane de pui
  • 75 ml vin dulce
  • un compot de caise
  • 3 linguri ulei
  • 50 g unt
  • 1 legatura pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 200 g orez
  • o salată verde
  • o ceapă roşie
  • un castravete
  • zeamă de lămâie
  • mărar
  • pătrunjel
  • rozmarin

Mod De Preparare

  1. Se înţeapă copanele de pui cu furculiţa sau cu vârful unui cuţit şi se împănează cu unt şi cu rozmarin. Se condimentează cu sare şi piper, se stropesc cu ulei, cu vin dulce şi se bagă în cuptor.
  2. Se scot caisele din compot, se scurg de zeamă şi se taie cubuleţe. Orezul se alege, se spală în câteva ape şi se pune să fiarbă în apă cu sare şi cu o lingură de ulei. După ce a fiert, se acoperă cu un capac şi se lasă să se înăbuşe.
  3. Se spală salata verde, ceapa, castravetele şi mărarul, se taie ca pentru salată şi se condimentează cu sare, zeamă de lămâie şi ulei de măsline.
  4. Cu 25 de minute înainte de a scoate copanele din cuptor, se pun cubuleţele de caise şi se amestecă cu sosul din tavă. După ce s-au rumenit, se servesc cu sos de caise şi cu garnitură de orez şi salată. Se ornează cu frunzuliţe de pătrunjel proaspăt.
Evaluează