Corăbioare din ouă umplute

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 8 ouă
  • 2-3 fire de ceapă verde
  • 2 roşii mici
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 lingura brânză proaspătă
  • 1-2 linguri telemea rasă
  • 2 linguri smântână
  • 2 lingurite muştar
  • 8 felii şuncă presată
  • sare

Mod De Preparare

1. Ouăle se spală şi se pun la fiert în apă cu un praf de sare. Se lasă să fiarbă 10 minute, apoi se ţin în apă rece un minut, se curăţă de coajă şi se taie în jumătăţi.

2. Se scot gălbenuşurile fierte şi se dau pe răzătoarea mică. Se adaugă apoi brânza proaspătă, telemeaua rasă, smântâna şi muştarul. Se pasează până se omogenizează, apoi se amestecă uşor cu ceapa verde tocată mărunt, roşiile şi ardeiul gras tăiate cubuleţe şi sare după gust.

3. Se umplu jumătăţile de ou cu această compoziţie, apoi se prinde cu o scobitoare câte o jumătate felie de şuncă. Se ornează cu ardei gras şi ceapă verde.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă