Cordon bleu cu legume

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 400 g cartofi
  • 200 g mazăre
  • 2 morcovi subţiri
  • 1 legatura ceapă
  • 1 legatura mărar
  • 1 legatura pătrunjel verde
  • 150 g brânză proaspătă de vaci
  • 50 g caşcaval
  • 4 bucati piept de pui
  • 4 felii şuncă presată
  • 1 lingura făină
  • 1 ou
  • 3 linguri pesmet
  • 3 linguri unt
  • 3-4 linguri ulei
  • sare, piper

Mod De Preparare

1. Toate legumele se curăţă şi se spală. Cartofii se taie în jumătăţi şi se fierb în apă cu sare, iar ceapa şi celelalte legume se pun separat într-o altă oală la fiert în apă cu sare şi o lingură de unt.

2. Pieptul de pui se spală, se curăţă de pieliţe, se usucă cu un şervet absorbant şi se taie pe mijloc. Se condimentează cu sare şi piper şi se lasă 5 minute acoperit la rece. Într-un castron se pune brânză proaspătă şi se amestecă cu ceapa tocată mărunt, caşcavalul ras, sare şi piper după gust.

3. În fiecare buzunărel de piept se introduce o felie de şuncă şi o lingură din compoziţia de brânză şi se întinde uniform. Pentru siguranţă şi aspect plăcut se prind cu scobitori, se trec prin făină, ou şi pesmet şi se prăjesc într-o tigaie încinsă cu ulei.

4. Se servesc calde cu garnitura de legume fierte gratinate cu unt.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă