Cordon-bleu cu verdeaţă

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 jumătăţi de piept de pui
  • 4 felii şuncă presată
  • 60-70 g caşcaval
  • 1 lingurita oregano
  • 1 legatura pătrunjel verde
  • 2 linguri făină
  • 2 ouă
  • 2-3 linguri pesmet
  • 70-80 g unt
  • sare
  • piper
  • 1 lămâie

Mod De Preparare

1. Carnea se spală, se usucă şi se desface în felii subţiri cu grosimea de aproximativ 1 cm. Se condimentează cu sare, piper şi oregano pe ambele părţi, se acoperă şi se lasă la rece 5-10 minute.

2. Caşcavalul se taie felii, după dimensiuneabucăţilor de carne, iar ouăle se bat cu un praf de sare şi pătrunjelul verde tocat mărunt.

3. Pe fiecare bucată de carne se pune câte o felie de şuncă presată şi câte o felie de caşcaval. Se rulează apoi feliile de carne şi se prind cu scobitori să nu se desfacă. Se trec apoi prin făină, ouăle bătute şi la sfârşit prin pesmet. Se pun la prăjit într-o tigaie încinsă cu unt, la foc potrivit până se rumenesc frumos. Se prăjesc pe ambele părţi şi se servesc cu lămâie şi salate de sezon.

Evaluează
Trucuri culinare

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.

Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa