Cornuleţe „coarne de gazelă”

Cornuleţe "coarne de gazelă"

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 100 g zahăr tos
  • 200 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
Pentru sirop:
  • 100 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 300 g nuci măcinate
  • 2 linguri apă de flori de portocal
Pentru umplutură
  • 200 ml apă
  • 2 linguri apă de flori de portocal
  • 250 g margarină
  • 100 ml ulei
  • 750 g făină
Pentru aluat:
  • 30 ml apă
  • sucul de la o lămâie

Mod De Preparare

Prepară cornuleţe de post delicioase după o reţetă simplă!

1.    Se amestecă făina, uleiul, margarina topită, apa de flori de portocal. Apoi, se pun aproximativ 200 ml apă.

2.    Se amestecă bine, se frământă şi se lasă aluatul să se odihnească 10 minute. Între timp, se pregăteşte umplutura, pentru care nucile se amestecă cu zahărul pudră cu aromă de vanilie. Se adaugă foarte puţină apă de flori de portocal, doar pentru a ajuta legarea ingredientelor.

3.    Aluatul se întinde, apoi se decupează benzi late de 10 cm. Se pune puţină umplutură, se rulează şi se aduc colţurile spre interior. Se coc 30 de minute.

4.    După coacere şi răcire, se pun într-un sirop preparat din zahăr tos, suc de lămâie şi un pic de apă. Apoi, se presară cu zahărul pudră cu aromă de vanilie.

Evaluează
Alte rețete