Încinge cuptorul la 180 de grade şi tapetează o tavă mare cu hârtie de copt. Bate oul într-un castron şi adaugă apa când amesteci.
Presară făină pe suprafaţa de lucru şi întinde aluatul franţuzesc cu un făcăleţ, până obţii un pătrat cu latura de 40 cm.
Taie aluatul în drepturnghiuri de circa 8/4 cm, apoi taie dreptunghiurile astfel formate în jumătăţi, pe diagonală.
Pune câte două linguriţe de fulgi de ciocolată, sau ciocolată răzuită în centrul fiecărui triunghi şi rulează de la marginea mare, spre vârful triunghiului, astfel încât să obţii cornuleţe.
Îndoaie puţin cornuleţele, ca să arate ca o semilună şi aşază fiecare bucată în tavă, cu partea rulată ultima dedesubt, ca să nu se desfacă la copt.
Unge cornuleţele cu oul bătut şi dă la cuptor circa 25 de minute, până ce croissantele devin aurii.