Cornuleţe moi cu gem de prune

Cornuleţe moi cu gem de prune

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru aluat
  • 3 ouă
  • 125 g zahăr
  • 125 g unt moale
  • 450 g făină
  • 1 pachet drojdie uscată
  • câteva picături esenţă de portocale
Pentru umplutură
  • gem de prune
Pentru decor
  • 200 g zahăr pudră

Mod De Preparare

Îţi plac prăjiturile cu gem? Atunci trebuie să încerci aceste delicioase cornuleţe moi cu gem de prune. Este o reţetă simplă!

1. Într-un vas se mixeaza ouale cu zaharul pâna ce se topeste zaharul. Se adauga esenţa de portocale si apoi untul moale. Se mixeaza în continuare si apoi se foloseste lingura de lemn.

2. Se amesteca faina cu drojdia, se pun într-o sita si se cerne jumatate din cantitatea de faina si drojdie. Se amesteca bine si apoi se adauga si cealalta jumatate a fainii cu drojdie.

3. Pe masa presarata cu faina se întinde aluatul, cât mai rotund si apoi se taie triunghiuri. Pe fiecare se asaza o linguriţa de gem si se ruleaza începând de la baza. Capetele se aduc puţin spre interior si apoi se asaza cornuleţele fie într-o tava unsa, fie într-o tava tapetata cu hârtie de copt.

4. Se coc 20 de minute si dupa ce se racesc, se presara cu zahar pudra.

Evaluează
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 vot