Cornuleţe pufoase cu nuci

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 cub de drojdie proaspătă
  • 300 g făină
  • 2 linguri ulei
  • 125 ml lapte călduţ
  • un vârf de cuţit de sare
  • 1 ou
  • 2 linguri smântână
  • 1 lingurita vârf de zahăr brun
  • 200 g nuci
  • 3 linguri gem caise

Mod De Preparare

1. Făina se amestecă cu drojdia, laptele, sarea şi uleiul şi se face un aluat omogen care se lasă la dospit o jumătate de oră. Coca se frământă şi se împarte apoi în patru părţi egale, se fac pâinişoare rotunde, se presară cu făină şi se lasă iar la dospit o jumătate de oră.

2. Se întind patru foi de aluat de formă dreptunghiu­lară care se taie în fâşii late de o palmă. Fiecare fâşie se taie apoi în triunghiuri cu vârf ascuţit.

3. Miezul nucilor se pisează uşor şi se amestecă cu gemul de caise. Se pune câte o linguriţă de gem la mijlocul fiecărui triunghi şi se rulează spre vârf. Cornuleţele se ung cu un amestec din două linguri de smântână şi un ou. Se presară cu zahăr brun şi se dau la copt într-o tavă unsă cu unt, la 185 de grade Celsius.

Evaluează
Trucuri culinare

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.