Cornuri cu şuncă şi caşcaval

De erikachivu,

Ingrediente

  • 250 ml lapte calduț
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 1 cubuleț drojdie
  • sare
Pentru umplutura:
  • 300 g șunca
  • 200 g cașcaval
Pentru uns:
  • ulei
  • 500 g faina alba
Pentru aluat:

Mod De Preparare

Un aperitiv spectaculos şi o cină delicioasă! Încearcă şi tu reţeta de cornuri cu şuncă şi caşcaval!

Pentru aluat, mai întâi se prepara maiaua din drojdie, un pic de lapte calduţ şi puţina faina. Maiaua rezultata se toarna peste toate celelalte ingrediente puse în prealabil într-un vas şi se framânta bine, pâna se obţine un aluat elastic, care se lasa la crescut cel puţin o jumatate de ora.

Între timp, se prepara umplutura, pentru care şunca se taie fâşii, iar caşcavalul se da pe razatoarea mare.

Dupa ce a crescut aluatul, se ia câte o bucata, se întinde, apoi se adauga caşcaval şi şunca şi se ruleaza asemeni unor cornuri, apoi se ung cu ou. Se pun în tr-o tava unsa cu ulei si se dau la cuptor pâna devin aurii. Se ung cu ulei dupa ce sunt gata şi se servesc.

Evaluează
Trucuri culinare

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi