zeama şi coaja de la o lămâie şi de la o portocală
100 stafide
un plic zahăr vanilat
6 ouă
500 făină
Mod De Preparare
Se lasă toate ingredientele câteva ore la temperatura camerei.
Separat, într-un bol se pune untul şi se freacă cu zahărul, sarea, vanilia şi brânza dulce de vaci. Se adaugă ouăle unul câte unul şi se amestecă bine până se obţine o cremă pufoasă şi foarte gustoasă.
În această compoziţie, se încorporează treptat praful de copt stins în laptele călduţ, stafidele, coaja de lămâie şi de portocală şi, la sfârşit, se adaugă făina cernută.
Se unge o formă rotundă, cu gaură la mijloc, cu unt din abundenţă şi se tapetează cu făină. Se încălzeşte cuptorul în prealabil.
Se amestecă încet ca să nu se lase şi se toarnă în tava pregătită în prealabil. Se bagă la cuptor şi se lasă la copt. După ce s-a rumenit, se scoate din tavă, se lasă să se răcească şi se pudrează cu zahăr.