Coroniţă cu brânză şi stafide

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 250 unt
  • 250 zahăr
  • 100 brânză dulce de vaci
  • un plic praf de copt
  • 125 lapte
  • zeama şi coaja de la o lămâie şi de la o portocală
  • 100 stafide
  • un plic zahăr vanilat
  • 6 ouă
  • 500 făină

Mod De Preparare

  1. Se lasă toate ingredientele câteva ore la temperatura camerei.
  2. Separat, într-un bol se pune untul şi se freacă cu zahărul, sarea, vanilia şi brânza dulce de vaci. Se adaugă ouăle unul câte unul şi se amestecă bine până se obţine o cremă pufoasă şi foarte gustoasă.
  3. În această compoziţie, se încorporează treptat praful de copt stins în laptele călduţ, stafidele, coaja de lămâie şi de portocală şi, la sfârşit, se adaugă făina cernută.
  4. Se unge o formă rotundă, cu gaură la mijloc, cu unt din abundenţă şi se tapetează cu făină. Se încălzeşte cuptorul în prealabil.
  5. Se amestecă încet ca să nu se lase şi se toarnă în tava pregătită în prealabil. Se bagă la cuptor şi se lasă la copt. După ce s-a rumenit, se scoate din tavă, se lasă să se răcească şi se pudrează cu zahăr.
Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă