1. Se desface compotul de ananas şi se pune la scurs într-o strecurătoare. Bucăţile se taie în cubuleţe mici. Untul se freacă cu zahărul, apoi se adaugă pe rând gălbenuşurile, zahărul vanilat, coaja de lămâie, făina cernută cu praful de copt, albuşurile bătute spumă şi jumătate din ananas.
2. Se toarnă aluatul într-o formă circulară (sau formă de chec) unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ 50 minute. Se lasă 5-10 minute, apoi se răstoarnă şi se lasă să se răcească.
3. Pentru cremă, se freacă untul cu zahărul şi mascarpone. Se adaugă jumătate din smântâna pentru frişcă şi se bat până se obţine o cremă groasă, legată.
4. Se acoperă prăjitura cu cremă şi se ornează cu restul de ananas, nuca de cocos şi frişcă bătută.