Coroniţă cu ananas

Coroniţă cu ananas

De Ileana Voicu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 5 ouă
  • 200 g unt
  • 200 g zahăr
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 1 lingurita coajă de lămâie
  • 300 g făină
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 1 compot ananas
  • unt şi făină pentru uns forma
Pentru cremă
  • 250 g mascarpone
  • 80 g unt
  • 2 linguri zahăr
  • 150 ml smântână pentru frişcă
  • 100 g nucă de cocos confiată

Mod De Preparare

1. Se desface compotul de ananas şi se pune la scurs într-o strecurătoare. Bucăţile se taie în cubuleţe mici. Untul se freacă cu zahărul, apoi se adaugă pe rând gălbenuşurile, zahărul vanilat, coaja de lămâie, făina cernută cu praful de copt, albuşurile bătute spumă şi jumătate din ananas.

2. Se toarnă aluatul într-o formă circulară (sau formă de chec) unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ 50 minute. Se lasă 5-10 minute, apoi se răstoarnă şi se lasă să se răcească.

3. Pentru cremă, se freacă untul cu zahărul şi mascarpone. Se adaugă jumătate din smântâna pentru frişcă şi se bat până se obţine o cremă groasă, legată.

4. Se acoperă prăjitura cu cremă şi se ornează cu restul de ananas, nuca de cocos şi frişcă bătută.

Evaluează