1. Vânăta se spală şi se taie pe lungime în felii subţiri, care se prăjesc câteva secunde pe ambele părţi în ulei încins, într-o cratiţă de teflon.
2. Ouăle fierte tari se toacă mărunt şi se amestecă cu busuiocul tocat. Se stropesc cu oţet balsamic.
3. Dovleceii se spală, se curăţă de coajă şi se toacă mărunt. Ceapa se curăţă de coajă şi se toacă fideluţă. Ardeii se spală şi se taie cubuleţe. Se amestecă legumele şi se călesc în ulei timp de 8 minute. Se adaugă o linguriţă de sos picant de roşii. După ce s-au răcit legumele, se amestecă cu ouăle fierte.
4. Într-un castron, se aşază câteva felii de vinete, se pune în mijloc amestecul de legume şi ouă şi se presează uşor, apoi se îmbracă cu feliile de vinete rămase. Preparatul se ţine la rece timp de 4 ore. După ce s-a răcit, se răstoarnă compoziţia pe un platou şi se decorează cu roşii proaspete şi frunze de busuioc.