Coroniţă festivă

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg costiţe de miel
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • oregano
  • 250 ml vin roşu
  • 3-4 linguri ulei
  • 5 căţei de usturoi
Pentru salată
  • 500 g creson sau untişor
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita zahăr sau de miere
  • zeama de la o lămâie

Mod De Preparare

1. Se spală costiţele şi se lasă să se scurgă de apă pe un prosop absorbant de bucătărie. Se condimentează apoi cu sare, piper şi oregano şi se aşază în tavă.

2. Se stropesc cu apă, vin şi ulei de măsline şi se bagă în cuptorul bine încins. Se răsucesc, din când în când, şi se mai stropesc cu vin roşu. Spre sfârşit, se presară usturoiul tocat mărunt.

3. Se alege cresonul, se spală în câteva ape şi se lasă să se scurgă în sită. Se amestecă cu sare, piper, zahăr, ulei şi zeamă de lămâie, după gust.

4. După ce s-au copt costiţele, se aşază pe un platou, în formă de coroană, şi în mijloc se pune salata de creson. Friptura se serveşte caldă.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă