Costiţe de miel la cuptor

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 8 costiţe miel
  • 1-2 legaturi ceapă
  • 1 legatura usturoi
  • 3-4 lingurite ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • 1 praf cimbru
Pentru garnitură
  • 2-3 morcovi
  • 1 ţelină
  • 1 păstârnac
  • 1 cubuleţ unt
  • 1 cana vin roşu demidulce

Mod De Preparare

1. Se condimentează costiţele cu sare, piper şi rozmarin, se stropesc cu ulei, se acoperă cu o folie de plastic şi apoi se lasă 20-30 minute la rece.

2. Se curăţă ceapa şi usturoiul şi se taie bucăţi mai mari. Se unge o tavă cu unt sau cu ulei de măsline şi se aşază un covor de verdeaţă. Se scot costiţele de la rece, se aşază în tavă şi se acoperă cu un alt strat de verdeaţă. Se stropesc apoi cu vinul şi se bagă la cuptor.

3. Separat, se curăţă rădăcinoasele şi se pun să fiarbă. După fierbere, se scot din apă, se scurg, se taie şi se amestecă cu untul topit şi sare.

4. După ce costiţele s-au pătruns bine, se scoate stratul de frunze şi se mai lasă să se rumenească. Se servesc cu garnitură de legume.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.