Costiţe de miel şi cartofi la cuptor

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 800 g costiţe de miel
  • 1 ceapă mare
  • 1-2 lămâi
  • 3-4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
  • 600 g cartofi
  • 1 cana vin alb dulce

Mod De Preparare

1. Costiţele de miel se condimentează cu sare, piper, cimbru şi busuioc şi se pun într-o cratiţă cu ulei să se pătrundă. Se ţin câteva minute pe o parte şi câteva pe cealaltă, până se albesc. Se stropesc cu vin şi se mai lasă să fiarbă la foc mic câteva minute.

2. Se spală cartofii şi se pun să fiarbă cu coajă în apă şi cu sare. După ce au fiert, se scot din apă şi se lasă să se răcească.

3. Se curăţă cartofii de coajă, se taie rondele şi se pun într-o tavă unsă cu ulei. Deasupra se pun costiţele de miel şi se toarnă sosul din tigaie. Se pesară câteva rondele de ceapă şi de lămâie şi se potrivesc cu sare şi piper.

4. Mâncarea se bagă în cuptor şi, după ce s-a rumenit, se stropeşte cu 1-2 linguriţe de vin alb.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.