1. Costiţele se crestează cu cuţitul, se condimentează cu sare, cimbru şi piper, se stropesc cu puţin vin alb şi se lasă câteva minute la rece.
2. Între timp, se spală şi se curăţă ardeii, se taie fâşii potrivite şi se pun să se călească în puţin ulei cu sare şi un praf de piper. Se călesc căteva minute până se înmoaie, apoi se lasă să se răcească.
3. Se alege şi se spală salata verde şi se lasă să se scurgă de apă pe un prosop absorbant de bucătărie.
4. Se pune grătarul să se încingă şi se aşază costiţele să se rumenească. Se lasă 5-6 minute pe o parte şi 5-6 minute pe cealaltă parte. Se scot şi se aşază pe un platou. Separat, se amestecă salata cu ardeii, cu zahărul sau mierea şi cu o linguriţă de oţet de mere. Costiţele se servesc cu salată şi cu lipie caldă.