1. Se face un aluat din făină, drojdie, ou, lapte, zahăr, unt, după reţeta obişnuită de cocă dospită. Din o treime de aluat se întinde o foaie. Din restul se împletesc 2 coroniţe, una pentru tortiţă, alta pentru a fi pusă de jur împrejur.
2. Într-o formă de copt, tapetată în prealabil, se pune prima foaie la fund şi coroniţa de jur împrejur şi se lasă să crească. Se unge apoi cu ou bătut şi se presară seminţe de susan deasupra. Se dă la cuptor, la foc potrivit, până capătă culoarea arămie. Tortiţa se coace la fel, însă pe o oală întoarsă cu fundul în sus, tapetată cu hârtie de copt.
3. După coacere, se asamblează coşuleţul. În mijloc se toarnă umplutura, preparată din amestecul de smântână, pastramă tăiată cubuleţe, ardei tocat, ouă tăiate rondele, verdeţuri. Se nivelează umplutura şi se presară deasupra caşcavalul afumat ras. La final, se toarnă ouăle bătute, se unge şi colacul cu smântână şi se mai dă la cuptor 10 minute.
4. Înainte de servire, se fixează toarta şi se ornează cu verdeaţă.