Coşuleţe din ouă

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • smântână
  • 3-4 fire pătrunjel
  • zeama de la o lămâie
  • 2 linguri cremă mascarpone
  • 2 lingurite muştar
  • 2 morcovi
  • 4 felii şuncă de pui
  • 6 ouă
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

1. Se curăţă şi se spală morcovii, apoi se pun la fiert în apă cu sare. După ce au fiert, se scot din apă şi se lasă să se răcească, apoi se taie cubuleţe.

2. Se fierb ouăle tari, apoi se lasă să stea câteva minute în apă rece pentru a se putea decoji uşor. Se curăţă de coajă, se taie jumătăţi şi se scot gălbenuşurile.

3. Într-un bol, se pun gălbenuşurile, muştarul, sarea, piperul, zeama de lămâie, brânza mascarpone şi se amestecă cu blenderul până se obţine o cremă de consistenţa untului.

4. Peste crema obţinută, se pun morcovii tăiaţi cubuleţe, şunca tăiată mărunt şi se amestecă uşor să nu se zdrobească. Se umplu jumătăţile de ouă, se ornează un grilaj din smântână şi se servesc aranjate cu frunzuliţe de pătrunjel.

Evaluează
Trucuri culinare

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.