Coşuleţe fantezie

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 6 pere mari, zemoase
  • 2 linguri smântână
  • boia dulce şi iute
  • 200 g brânză feta
  • sare
  • piper
  • 3-4 codiţe de mărar sau de pătrunjel
  • zeama de la o lămâie
  • 3-4 ridichii
  • 1 morcov
  • câteva frunze de busuioc

Mod De Preparare

1. Se taie coaja feliilor de pâine. Miezul rămas se aşază în forme de tartă mijlocii, aşa încât să se formeze coşuleţe ca în imagine. Se pot folosi şi cutii de conservă, spălate în prealabil. Se bagă în cuptorul încins şi se lasă cam 5 minute, până capătă o nuanţă aurie şi se întăresc.

2. Se prepară o salată din cartofii curăţaţi, ouă, caşcaval, toate tăiate cubuleţe, ceapă verde, mărar, ardei iuţi, tocate fin şi frunze de salată verde. Se adaugă smântâna, sare şi piper după gust şi 2-3 linguri de ulei de măsline. Ridichiile se taie rondele şi se adaugă în salată, păstrând câteva feliuţe pentru ornat.

3. Se umple fiecare coşuleţ din pâine cu salata preparată anterior, se decorează cu felii de roşii, cu codiţe de ceapă verde şi cu rondele de ridichii. Se dau la frigider şi se servesc reci.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi