Coşuleţul cu fructe

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 pepene de 2-3 kg
  • 400 g căpşuni
  • 150 g zahăr
  • 6 foi gelatină
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2 lămâi verzi
  • zeamă de lămâie
  • 7-8 frunze de mentă

Mod De Preparare

1. Se pun foile de gelatină într-un pahar să se înmoaie cu apă călduţă. Separat, se pune la fiert zahărul cu 100 ml de apă, cu coaja de lămâie, zeama de lămâie şi frunzele de mentă.

2. După ce au scăzut la jumătate, se lasă să se răcească puţin şi se amestecă cu gelatina. Compoziţia de jeleu se toarnă într-o tavă de iena şi se bagă la rece.

3. Între timp, se taie pepenele sub forma unui coşuleţ, se taie miezul cubuleţe, se curăţă de sâmburi, se spală căpşunile, se presară zahărul vanilat şi se taie jeleul în ce forme doriţi.

4. Se ornează coşuleţul cu jeleu, mentă şi fructe şi se serveşte imediat. Cu îndemânare şi multă imaginaţie, puteţi să îi convingeţi pe micuţi cât de bune sunt fructele verii.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare