1. Se desface cotletul de porc cu un cuţit astfel încât să nu se rupă, se unge cu ulei şi se condimen-tează cu sare, piper, boia iute şi dulce, se înfăşoară, se stropeşte cu vin şi ulei şi se lasă la rece.
2. Între timp se curăţă ceapa, ciupercile, se taie solzişori şi se călesc. Se codimentează după gust, se adaugă pătrunjelul şi caşcavalul şi se lasă câteva minute la rece.
3. Separat, se zdrobesc alunele, se taie smochinele cubuleţe, portocalele şi se amestecă cu sosul de ciuperci şi cu pesmetul. Compoziţia se întinde pe bucata de cotlet şi se rulează.
4. Se presară boia iute şi dulce, pesmet şi se aşază feliile de lămâie astfel încât să poată fi strânse cu aţa. Se aşază cotletul în tavă, se adaugă sosul şi se bagă la cuptor. Se serveşte cu garnitură de paste.