Cotlet à la Provence

Cotlet à la Provence

De Ileana Voicu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 800 g cotlet de porc cu grăsime
  • 200 g ciuperci
  • 2 portocale
  • 100 g smochine
  • 1 ceapă mare roşie
  • 1 legatura pătrunjel
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 lămâi
  • 100 g alune pisate
  • sare
  • piper
  • boia iute şi dulce
  • 250 ml vin roze dulce
  • 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 100 g pesmet
  • 50 g caşcaval ras

Mod De Preparare

1. Se desface cotletul de porc cu un cuţit astfel încât să nu se rupă, se unge cu ulei şi se condimen-tează cu sare, piper, boia iute şi dulce, se înfăşoară, se stropeşte cu vin şi ulei şi se lasă la rece.

2. Între timp se curăţă ceapa, ciupercile, se taie solzişori şi se călesc. Se codimentează după gust, se adaugă pătrunjelul şi caşcavalul şi se lasă câteva minute la rece.

3. Separat, se zdrobesc alunele, se taie smochinele cubuleţe, portocalele şi se amestecă cu sosul de ciu­perci şi cu pesmetul. Compoziţia se întinde pe bucata de cotlet şi se rulează.

4. Se presară boia iute şi dulce, pesmet şi se aşază feliile de lămâie astfel încât să poată fi strânse cu aţa. Se aşază cotletul în tavă, se adaugă sosul şi se bagă la cuptor. Se serveşte cu garnitură de paste.

Evaluează