1. Carnea se spală cu apă rece, se curăţă de pieliţe şi se lasă la scurs pe un grătar. Se presară apoi peste tot cu sare, piper şi se stropeşte cu vin roşu. Se pune într-un castron, se presară verdeaţa combinată şi se adaugă piperul boabe. Se acoperă şi se lasă la rece, la marinat, o oră. După jumătate de oră se întoarce pe cealaltă parte.
2. Se încinge cuptorul. Se leagă cotletul cu aţă, să capete o formă mai frumoasă, rotundă şi se prind deasupra 2-3 fire de rozmarin pentru aromă. Se aşază într-un vas şi se unge cu ulei. Se toarnă apoi tot sosul marinat şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ o oră. Dacă este rumenit şi nu este bine pătruns, se stropeşte cu sosul din tavă, apoi se acoperă cu o folie din aluminiu şi se mai coace 20-30 minute, la foc mic.
3. Se serveşte imediat cu salată de castraveţi, asezonată cu sare, zeamă de lămâie sau oţet de mere, ulei de măsline, usturoi verde şi mărar.