Cotlet de porc cu ananas și miere – rețetă de Crăciun

Cotlet de porc cu ananas și miere - rețetă de Crăciun

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg cotlet de porc
  • 2 cutii compot de ananas în sirop sau 1 ananas proaspăt
  • 2 cepe medii
  • 1 lămâie sau o portocală
  • 3 linguri ulei de măsline
  • jumătate de pahar de vin alb (100 ml)
  • jumătate de pahar de miere
  • 1 lingură unt
  • 4 căței de usturoi
  • 1 bucată cuișoare
  • jumătate de lingură de piper negru măcinat
  • 1 linguriță de sare

Mod De Preparare

Cotletul de porc cu ananas și miere este rețeta perfectă pentru Crăciun sau Revelion. Acest tip de carne este pus în valoare de fructe ca portocala, lămâia, ananasul, mărul sau para.

Pentru cine nu preferă carnea de porc o poate înlocui cu cea de mânzat.

Cum se prepară cotletul de porc cu ananas și miere

  1. Se prepară o marinadă din o ceapa tocată, vinul, o lingură de ulei de măsline, sucul de la o lămâie sau o portocală, sare și piper. Se pasează cu ajutorul unui blender. Cotletul de porc se așază într-un recipient încăpător și se toarnă marinada peste le. Se dă la rece pentru 8 ore, întorcând bucata de carne o dată la 2 ore.
  2. După trecerea celor 8 ore, cotletul se sigilează într-o tigaie cu puțin ulei. Sigilarea înseamnă prăjirea superficială pe toate părțile.
  3. Cuptorul se preîncălzește la 200 de grade, căldură sus și jos.
  4. Se pune cotletul într-o tavă de cuptor și se toarnă marinada peste el. Se acoperă cu folie de aluminiu și se gătește timp de 40 de minute.
  5. Între timp se prepară sosul de ananas și miere. În aceeași tigaie în care s-a sigilat carnea se pune untul și se calește cealaltă ceapă tocată fin. Se adaugă ananasul tăiat cubulețe (fără sirop) și se gătește timp de 1 – 2 minute. Se adaugă mierea, cuișoarele și siropul de la o conservă de ananas. Se lasă la gătit până ce capătă consistența unui sirop. Se condimentează cu sare și piper. Dacă folosești ananas proaspăt folosește jumătate de pahar de apă în locul siropului din conservă.
  6. După ce carnea s-a gătit timp de 40 de minute, se îndepărtează folia de aluminiu, se toarnă sosul de ananas pentru cotlet și se mai lasă 20 de minute sau până prinde o culoare frumoasă maronie. Se verifică dacă este gătit și apoi se lasă 5 minute la răcit înainte de a fi tăiat.
  7. Se servește acompaniat de sosul de ananas și garnitură de legume.
Evaluează