1. Se ia cotletul de porc, se curăţă de pieliţe şi se trece printr-un jet de apă rece. Se şterge bine cu un prosop absorbant şi se condimentează cu sare, piper şi muştar cu hrean.
2. Se aşază pe un platou, se acoperă şi se lasă la macerat aproximativ trei ore. În timpul acesta, se curăţă şi se spală morcovii. Se taie felii şi se pun să fiarbă în apă cu sare.
3. Se scoate cotletul în crustă de condimente, se stropeşte cu sosul preparat în prealabil din vin, ulei şi puţină apă şi se bagă la cuptor. Se adaugă în timpul coacerii dulceaţa de merişor şi se lasă să se rumenească.
4. Morcovii fierţi se scot din apă, se scurg şi se pregătesc cu salata verde, ulei, sare şi oţet balsamic. Se scoate cotletul din tavă şi se taie felii subţiri care se servesc împreună cu sosul de merişoare, dulce-acrişor şi cu salata de morcovi. Se ornează cu frunzuliţe de busuioc proaspăt.