Cotlete de miel la cuptor

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 800 g costiţe de miel
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 3-4 fire usturoi
  • boia iute şi dulce
  • cimbru
  • 300 ml vin alb demisec

Mod De Preparare

  1. Se spală costiţele de miel cu jet de apă rece, apoi se scurg pe un prosop absorbant de bucătărie.
  2. Se pun costiţele de miel într-o tavă şi se condimentează cu sare, piper, boia, cimbru şi usturoi. După aceea, se stropesc cu uleiul de măsline şi vinul demisec. Se lasă la frigider aproximativ 2 ore pentru a-şi lăsa aromele.
  3. După ce a stat la frigider, cos­tiţele de miel se bagă în cuptorul încins în prealabil. Se stropesc din când în când cu sosul din tavă ca să capete un aspect plăcut.
  4. După ce s-au pătruns şi s-au rumenit, cotletele de miel la cuptor se scot din tavă şi se aranjează în formă de coroniţă, pe un platou. Costiţele se servesc cu garnitură de spanac sau cu salată verde şi pâine prăjită.
Evaluează
Media Rating
1stargraygraygraygray 1 / 5 - 3 Review(s)
Trucuri culinare

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma