Covrigei fragezi

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 220 g făină
  • 200 g telemea
  • 200 g margarină
  • 1 gălbenuş
  • 1 lingura seminţe de mac
  • 2 linguri fulgi de migdale sau nucă pisată
  • 1 ou pentru uns
  • margarină şi făină pentru tapetat forma de copt

Mod De Preparare

1. Într-un lighean încăpător, se pune făina. Se adaugă telemeaua rasă, margarina şi gălbenuşul. Se frământă bine totul, până se obţine un aluat pufos, consistent.

2. Din aluat, se modelează covrigeii.

3. Tava de copt se unge cu margarină şi se tapetează cu făină. Se aşază apoi covrigii. Se ung cu ou bătut, se presară cu mac, cu fulgi de migdale sau cu nucă şi se introduc în cuptorul încins. Se lasă cam 15-20 de minute, la foc potrivit, până capătă o nuanţă aurie.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.