Cozonac ardelenesc Kovacs

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Aluat
  • 1 kg faina
  • 25 g drojdie
  • 4 oua intregi
  • 1/2 litri lapte
  • 1 cana zahar
  • vanilie
  • coaja lamaie
  • rom
  • 12 linguri ulei
Umplutura
  • 2 albusuri ou
  • 1 cana zahar
  • 4 linguri cacao
  • rom
  • 200 g stafide
  • 400 g nuca

Mod De Preparare

Mod de preparare:
Se cerne faina. In mijloc se pune 3/4 cubulet drojdie frecata cu 1 lingurita zahar, 2 linguri lapte, 1 lingura faina. Se lasa la crescut cca 30 min.
Se amesteca laptele fierbinte cu zaharul si mirodeniile.  Separat se bat ouale intregi.
Dupa ce a crescut maiaua punem laptele caldut, ouale bine batute, apoi uleiul caldut, putin cate putin.
Se lasa la crescut o ora in lighean, pana isi dubleaza volumul.
Se prepara umplutura, amestecandu-se toate ingredientele la rece. Se poate inlocui nuca cu mac fiert in lapte.
Se incalzesc bine tavile, se tapeteaza cu ulei si faina si se pune aluatul la crescut si in tavi, 30 min. Se baga la cuptor dupa ce am uns cozonacii cu ou batut.

Pofta buna!

Reteta trimisa de Petrescu Maria

Evaluează
Trucuri culinare

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare