Cozonac cu ciocolata

Cozonac cu ciocolata

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1/2 cupa cu apa calduta
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 1/2 cupa cu smantana 14% grasime
  • 3 oua mari la temperatura camere
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie
  • 6 lingurite zahar
  • 6 lingurite margarina sau unt nesarat,(eu l-am topit un pic la microunde)
  • 3/4 lingurita sare
  • 4 1/4 cupe de faina alba
  • 3 lingurite drojdie pentru paine
Pentru umplutura
  • 150 g stafide
  • 100 g ciocolata cu lapte topita

Mod De Preparare

1.- Se masoara cu exactitate ingredientele si se pun in cuva masinii conform ordinii scrise mai sus.
2.- Se introduce cuva cu ingrediente in masina de paine si se inchide capacul.

3.- Se alege programul 8 pentru aluat dulce '.

4.- Se pune masina la treaba.
5.- Cand se aude beep-ul , se dezactiveaza masina, se scoate aluatul intr-un vas, se presara putina faina deasupra si se lasa la dospit cca 45 minute ( pana isi dubleaza considerabil volumul.).
6.- Apoi se scoate aluatul pe o planseta unsa cu ulei, se imparte in 4 parti si se formeaza 2 cozonaci cu umplutura dupa preferinta, apoi se pun in 2 tavi unse cu unt si tapetate cu faina.
7.- Inainte de a-i baga la cuptor, i-am uns cu ou batut ca sa capete un luciu frumos. Am bagat apoi cozonacii la cuptor la temperatura de 375 grade Fahrenheit pentru cca 40 minute.
8.- Cand sunt gata, se scot pe un gratar si se lasa la racit cca. 20 minute.
Pofta buna!

Reteta trimisa de Diaconu Luminita

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.