Cozonac cu migdale

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in:

Ingrediente

  • 600 g făină albă 000
  • 1 cub drojdie
  • 200 ml lapte
  • 1 zahăr vanilat
  • 100 g zahăr
  • 100 g unt moale
  • 3 ouă
Pentru umplutură
  • 200 g migdale măcinate (sau nucă)
  • 1/2 lingurita rasă de scorţişoară pisată (sau cacao)
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 2 linguri rom

Mod De Preparare

1. Se dizolvă drojdia şi o lin­guriţă de zahăr în puţin lapte călduţ. Se toarnă în făina cernută, se acoperă cu puţină făină şi se lasă într-un loc cald, la dospit. Zahărul şi zahărul vanilat se dizolvă în restul de lapte, iar gălbenuşurile şi un albuş se bat cu sare.

2. În făina cu maiaua crescută se adaugă laptele călduţ, ouăle şi puţin unt. Se frământă ener­gic, adăugând treptat şi restul de unt, până se obţine un aluat omogen, care se desprin­de uşor de pe vas.

Se acoperă şi se lasă la dospit, într-un loc cald, 30 de minute.

3. Între timp, se pregăteşte umplutura. Se amestecă mig­dalele, scorţişoara, zahărul vanilat, romul şi la sfârşit un albuş bătut spumă.

4. Se întinde aluatul în 3 foi, de aproximativ 30×60 cm, peste care se întinde umplu­tura de migdale. Se rulează şi se împletesc, iar capetele se răsfrâng sub cozonac. Se aşază într-o tavă tapetată şi se mai lasă la crescut, 10-15 minute.

4. Se unge cu puţin lapte şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 35-40 de minute.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO
Sfatul medicului