1. Se cerne făina într-un bol special pentru cozonac, apoi se amestecă cu drojdia uscată. Ouăle se separă, gălbenuşurile se freacă cu o linguriţă rasă de sare, şi cu jumătate din cantitatea de zahăr, până se obţine o cremă spumoasă.
2. Laptele se fierbe cu restul de zahăr şi cu zahărul vanilat, untul se topeşte, apoi se scurge cât mai bine de zerul care-l lasă. Se face un gol în făina cernută şi se pune crema de gălbenuşuri şi laptele călduţ. După ce s-a omogenizat făina, se toarnă untul puţin câte puţin şi se frământă aluatul circa o oră. Se acoperă şi se lasă să crească lângă o sursă de căldură.
3. Între timp, se macină nucile şi se amestecă cu laptele, zahărul, vanilia şi coaja de lămâie. După ce a crescut aluatul, se împarte în două şi se întinde pe planşetă cu sucitorul cam de grosimea a două degete. Se presară pasta de nuci pe toată suprafaţa şi se răsucesc. Se aşază în tăvile unse cu unt, se ung cu ou bătut şi se mai lasă să crească 30 de minute.
4. Se bagă în cuptorul încins şi se coc la aceeaşi temperatură. Se scot din cuptor după 1-2 ore, atunci când s-au rumenit.