– prepararea aluatului
pentru inceput ne vom ocupa de maiaua care trebuie sa fie pufoasa . Astfel scoate din dulapul bunicii o mica ceasca de ceai, unde desfacem pliculetul de drojdie peste laptele indulcit si caldut ingrosat cu 4 linguri de faina. Lasam astfel maiaua sa creasca.
Luam o ceasca de ceai si frecam galbenusurile cu sare pentru a se innegri.
Pasul urmator : un bol de dimensiuni mari ! In acest bol adaugam peste faina si laptele incalzit, continutul de la punctul 1 si de la punctul doi . Se framanta bine pana cand suntem in posesia unui aluat consistent , si adaugam ulei pana cand vom avea o structura omogena. Si depozitam la loc cald pentru a creste. Aceasta actiune poarta denumirea de « a lasa la dospit
Depozitam in recipientele de gatit bine infainate, fiecare placa de coca rulata( intinsa pe masa de lucru, intinsa cu sucitorul si presarata cuumplutura de la sectiunea
-preparare umplutura – se tine la cuptor timp de 40 minute apoi se depoziteaza in debara.
–––––––––
Preparare umplutura
albusurile depozitate le batem pana cand acestea devina o masa spumoasa si omogena
adaugam treptat zahar si avem grija ca acesta sa se incorporeze masei spumoase
decoram placa de coca, apoi o rulam asa cum am mentionat la subpunctul 4 de mai sus.
Reteta trimisa de Ana Birzoi